Valitse Sivu

Täytetyt Sirkkis-paprikat

Täytetyt Sirkkis-paprikat

Ipanoideni lempiruokaa on spagetti tai tortillat – huijarinlihalla. Meillä huijarinliha on yleensä Quornia tai Nyhtökauraa, ja 3.9. alkaen Prismojen hyllyiltä on saatavilla myös hyönteisperäinen vaihtoehto. Sirkkis on turkulaisen Entis Oy:n kontribuutio jauhelihan korvikkeeksi, ja ensikokeilun perusteella tämä heti käyttövalmis proteiinipehu lunastaa odotukset, joita tässä tuotekategoriassa vaaditaan.

Kun sekaaneja höynäytetään ekologisempien ruokien pariin, yhden ominaisuuden täytyy jyrätä yli muiden – koostumuksen. Lähtökohtaisesti kasviperäiset ”lihankorvikkeet” ovat hyvin neutraaleja maultaan, jopa mauttomia. Maustamisella tämä puute korjataan näppärästi. Mukavaa suutuntua sen sijaan ei kotikonstein heti korjata, etenkin kun kyseessä on tuote, jonka tulee olla äärimmäisen helposti käytettävä. Sirkkiksen tekstuuri on saatu joustavaksi ja siitä löytyy purtavaa.

Sirkkis on kombo kasviproteiineja ja sirkkaa. Koko ainesluettelo näyttää tältä: vesi, rypsiöljy, kaurajauho, ohratärkkelys, herneproteiini (11 %), soijaproteiini-isolaatti (11 %), jauhe kasvatetuista trooppisista kotisirkoista (Gryllodes sigillatus) (4 %), mausteet, suola.

Kyseessä on erittäin kelpo ja tervetullut tuote, joka taipuu moneen. Lähdin liikkeelle tuhdilla ja juustoisella paprikameiningillä, kokeile itse!

 

TÄYTETYT SIRKKIS-PAPRIKAT

  • 4 paprikaa
  • 250 g Sirkkistä
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 sipuli
  • 100 g sulatejuustoa
  • 200 g paseerattua tomaattia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 5 dl juustoraastetta

Laita uunin yläosa lämpiämään 180°C. Valmista täyte kattilassa tai syvässä paistinpannussa: kuullota silputtu sipuli öljyssä. Kippaa mukaan pilkottu kesäkurpitsa, tomaattisose, valkosipulimurska, sulatejuusto ja Sirkkis. Hämmennä keskilämmöllä, kunnes sulatejuusto on sekoittunut sörsseliin tasaisesti. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pese ja halkaise paprikat, poista siemenet. Täytä paprikat sörsselillä, raasta päälle juustoa ja laita uuniin 20 minuutiksi. Nam!