Valitse Sivu

Hyönteiskokin herkulliset ötökkäkräkkerit

Hyönteiskokin herkulliset ötökkäkräkkerit

Monikäyttöinen sirkkajauhe on 100% kuivatuista kotisirkoista jauhettu elintarvike, jota voi hankkia hyvin varustetuista ruokakaupoista. Sirkkajauheella saa leivonnaisiin helposti ravinteikasta lisäpotkua ja ruismaista koostumusta. Jauhe sopii erinomaisesti esim. pitsapohjaksi, leipätaikinaan, lihapyöryköihin jne. Tuotteena hyönteisjauhe tulee hyvin todennäköisesti olemaan keihäänkärkenä hyönteiselintarvikkeiden tullessa markkinoille muuallakin EU:ssa kuin Benelux-maissa.

Pellillinen (n. 50 kappaletta)

  • 1,5 dl sirkkajauhetta
  • 1,5 dl vehnäjauhoa
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 4 rkl neitsytöljyä
  • 1 dl haaleaa vettä
  • seesamin, fenkolin, tai pellavan siemeniä, jos tykkää

Sekoita kuivat aineet huolellisesti. Sekaan vesi ja öljy. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja muovaile siitä pari tiivistä, n. 15 x 15 cm kokoista neliskanttista laattaa. Laatat kaulitaan ohuenohuiksi levyiksi, kuten piparkakkutaikinalle tehdään. Tässä vaiheessa taikinaa voi höystää painelemalla se täyteen esim. fenkolin tai seesamin siemeniä.

Jaa ohut taikina haluamasi kokoisiksi osiksi. Pyörivä pitsaleikkuri on tässä vaiheessa oiva apuväline. Painele kuhunkin osaseen haarukalla koloja, jottei taikina ala kuplia uunissa. Paistetaan uunin keskiosassa 225°C kunnes reunat alkavat saada väriä (10-15 min taikinan paksuudesta riippuen).