Valitse Sivu

Festariveneet

Festariveneet

Hyönteiskokki on kiertänyt menneinä kesinä ruoka- ja musiikkifestivaaleja EntoCuben kanssa ympäri Suomen ja Viron. Kun festarikansaa on paljon, tarjottavan tulee olla sukkelasti valmistettavissa ja kauhottavissa. EntoCuben Oton kanssa kehitetty festariannos jalostui ajan myötä todella simppeliksi ja maukkaaksi. Samaa metodia voi soveltaa vaikka pienemmän porukan kesä- ja rantajuhliin. Tarvitset vain paistinpannun (esim. Muurikka), lämmönlähteen sekä kulhon. Festariveneet syntyvät kahdessa vaiheessa; piklattu vihannespeti pohjalle ja paistetut sirkat päälle.

Sirkat

  • 40 g kuivattuja sirkkoja
  • paistoöljyä
  • suolaa

Kuumenna öljy pannulla, laske lämpötilaa ja paista sirkkoja miedolla lämmöllä. Mausta suolalla.

Vihannespeti

  • 1 kurkku
  • 1 vahva chili
  • 1 rasia Silmusalaattia
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • hunajaa
  • suolaa

Suikaloi kurkku ohueksi. Pilko chili hakkeeksi. Sekoita kurkku, chili ja silmusalaatti kulhoon. Kippaa perään riisiviinietikka, soija, suola ja hunaja. Sekoita ja anna maustua puolisen tuntia.

Huom!

Tulevana viikonloppuna allekirjoittanut ja Treffi Pubin ruokavaunu pystyttävät ötökkäkojunsa Tallinn Street Food -festivaaleille, hyvä syy tehdä spontaani etelänreissu! Seuraa Treffi-kärryn siekailuja Facebookissa tästä linkistä!