Valitse Sivu

Keskikesän kulkusirkat

Keskikesän kulkusirkat

Päättymättömän kesän ruokalistaan kuuluvat tietysti varhaisperunat ja silli. Jos merenelävät eivät napostele, niille löytyy jännittävämpi vaihtoehto. Kulkusirkkaa ei toistaiseksi kasvateta kaupallisesti Suomessa, mutta niitä on helppo tilata ulkolaisista verkkokaupoista, kuten Krecalta. Resepti on alunperin julkaistu YLEn Strömsö-ohjelmassa 12.5.2018. Voit katsoa jakson Areenasta!

  • 8 isoa kulkusirkkaa
  • kourallinen kekomuurahaisia
  • 4 pientä varhaisperunaa
  • tilliä
  • tuore punainen chili (keskivahva/vahva)
  • nokare voita paistamiseen
  • 1 sitruuna
  • 1 pro creme fraichea
  • mustapippuria
  • suolaa

Laita perunat keittymään. Ota sirkat huoneenlämpöön pakkasesta. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita raaste pehmeään voihin. Paista sirkat sitruunavoissa. Sekoita ranskankermaan pippuria ja suolaa.

Halkaise perunat, paista kevyesti ja anna jäähtyä. Voitele perunat ranskankermalla. Asettele sirkat perunanpuolikkaiden päälle ja koristele tillillä ja ohuilla chilin siivuilla. Terävöitä makua höystämällä suupala muurahaisilla, jotka tuovat mukaan havuista hapokkuutta.

Hyvää juhannusta!