Valitse Sivu

Zucchini-sirkkapesto

Pesto on monipuolinen ja maukas lisuke ruokaan kuin ruokaan. Pestoista tunnetuin – pesto genovese – perustuu basilikan, pinjansiementen, valkosipulin ja parmesan-juuston makukomboon. Nokkela kokkailija sen sijaan voi loihtia pestomaisen kastikkeen mistä tahansa raaka-aineista, ja korvata juuston umamin  vaikkapa oluthiivahiutaleilla. Tähän kesäkurpitsapestoon rapeutta tuovat kuivatut ja paahdetut kotisirkat.

 

Zucchini-sirkkapesto

  • 1 kesäkurpitsa
  • puoli ruukkua tuoretta basilikaa
  • 20 g kuorettomia manteleita
  • 50 g raastettua parmesaania
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • sitruunan mehu
  • maun mukaan suolaa
  • hyppysellinen timjamia
  • 20 g kuivattuja sirkkoja

Pilko kesäkurpitsa. Raasta parmesaani. Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja purista puolikkaan sitruunan mehu mukaan. Surauta. Maista kastiketta ja lisää tarvittaessa happoa puristamalla loput sitruunasta. Presto!