Valitse Sivu

Suklaahunnutetut sirkat

Näyttävä ja herkullinen bilehitti! Jännittävän näköiset kulkusirkat saavat uuden ilmeen, kun ne puetaan ylvääseen suklaahuntuun. Makean ja suolaisen liiton sinetöi hiutalesuola, joka avokätisesti murennetaan komeuden päälle. Tämäkin on Strömsöstä tuttu annos, tosin jo vuodelta 2016 jolloin mietimme Paul Svenssonin kanssa kivoja ötökkäherkkuja ohjelmaan.

 

Suklaahunnutetut sirkat

  • 16 kpl kulkusirkkoja
  • 50 g taloussuklaata
  • 50 g valkosuklaata (leivontaan tarkoitettua)
  • Sormisuolaa

Sulata suklaapalat vesihauteessa tai fondue-astiassa. Sekoittele suklaaseosta kevyesti. Aseta sirkat yksitellen cocktail-tikkuihin, dippaa suklaaseen ja tökkää tikut pystyyn jäähtymään styroksiin tai pahvilaatikon kanteen. Ripottele päälle sormisuolaa ennen kuin suklaa on jähmettynyt. Anna jäähtyä ja tarjoile!