Valitse Sivu

BUGI 2018 – Osa II

BUGI 2018 -hyönteisruokafestivaalin toisessa videoreportaasissa kuullaan yleisön ja kokki Jarmo Liimataisen ajatuksia hyönteisruuasta sekä tapahtuman mastermindin ja missikeisarin Ilkka Taposen haastattelu.

Suomen ensimmäinen hyönteisruokafestivaali BUGI 2018 järjestettiin torstaina 29.11. Maria 01 -yrityskeskuksessa. Informatiivinen aamutilaisuus keräsi yhteen tutkimuskärkeä tapahtuman pääsponsori VTT:ltä, viranomaisia Evirasta ja kaupan alaa. Illalla Starter Restaurantin salin täyttivät Jarmo Liimataisen loihtimat hyönteisannokset, Fat Lizardin bisset ja höntiäisistä kiinnostuneet kansalaiset, joita ilman tapahtuma ei tietenkään olisi mennyt maaliin. Tärkeän tilaisuudesta teki myös se, että syntyi päätös alan toimijoiden järjestäytymisestä yhdistysmuotoon.

BUGI 2018 -hyönteisruokafestivaalin näytteilleasettajina olivat GriidySamu FoodsFinsect OyEntoCubeHyönteiskokkiSarastus FoodsNordic Insect EconomyHerkkuhyönteisetMuurahaiskauppaEntisSavonia Grasshopper ja Ilmastokokki.

Festivaalin takaa löytyy viisi alan pioneerihahmoa; Ilkka TaponenAntti ReenPerttu KarjalainenJonas Aaltio sekä Topi Kairenius. BUGI 2018 sai myös kansainvälistä näkyvyyttä uutistoimisto AFP:n taltioimana sekä festivaali noteerattiin Ruotsin SVT-kanavan aamulähetyksessä.

Katso tapahtuman ensimmäinen videoreportaasi tästä linkistä.