Valitse Sivu

Muurahais-bataattikeitto

Hyvä keitto sopii vuodenaikaan kuin vuodenaikaan, mutta erityisesti alkusyksystä kuuma bataatti-inkiväärisosekeitto tekee eetvarttia. Jos olet ollut kesällä ahkera muurahaistenpoimija, pakkasessasi on vielä murkkuja jäljellä. Muurahaiset ovat aktiivisia pitkälle lokakuuhun, joten niitä voi saada vielä tuoreenakin. Mutta muista, että muurahaisia tulee pakastaa ainakin 12 tuntia ennen kuin ne ovat jäätyneet lopullisesti.

 

Muurahais-bataattisosekeitto

  • 5 g kekomuurahaisia
  • 500 g bataattia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • suolaa
  • (kasvisliemikuutio)
  • (tuoretta chiliä ja valkosipulia)

Keitä 5 dl vettä, voit nakata maun vuoksi sekaan kasvisliemikuution. Laita liemi sivuun. Kuori ja pilko bataatit. Lurauta tyhjän kattilan pohjalle öljyä ja kuullota bataattikuutioita raastetun inkiväärin, mausteiden (ja pienityn chilin) kanssa muutama minuutti. Lisää kasviliemi ja kookosmaito. Anna kiehua kunnes bataatit ovat pehmeitä (noin vartti). Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta suolalla. Ota muurahaiset pakkasesta ja ripottele päälle. Koristele yrteillä. Jos et keksi millä, käytä korianteria. Sillä when you’re in doubt, use cilantro.

Huom! Vinkkejä muurahaisten poimintaan löytyy tämän linkin takaa!