Valitse Sivu

Rapisevat sirkkarullat

Kaamoksen sylissä tekee mieli tukevia aterioita ja lämpimiä juomia, mutta läpi vuoden on hyvä nauttia keveistäkin asioista. Vietnamilaiset kesärullat toimivat kaikkialla; päivälliskutsuilla, tupareissa, lounaana tai vaikka piknikillä. Rapeat ja maukkaat rullat ovat aseistariisuva ruokainnovaatio, sillä ne voi täyttää millä tahansa ja ne näyttävät aina houkuttelevilta. Loistavana ötökkäpiilona rullat ovat myös helppo tapa lähestyä kokonaisten hyönteisten rakennetta.

 

Rapisevat sirkkarullat

  • 40 g paahdettuja kotisirkkoja
  • 8 riisipaperia
  • porkkanaa, muita juureksia
  • Silmusalaattia tai ituja
  • retiisiä
  • korianteria
  • hoisin-kastiketta

 

Silppua juurekset. Nypi korianterista lehdet. Halutessasi käytä kuivatut sirkat kuumassa öljyssä ja mausta suolalla. Kuumenna vettä suuressa kasarissa, esimerkiksi wokissa. Aseta riisipaperi veteen muutamaksi sekunniksi. Kun riisipaperi on pehmennyt, nosta se varovasti työtasolle. Aloita rullan täyttäminen keskeltä, rehut ja sirkat haluamassasi järjestyksessä. Jätä paperin reunat tyhjiksi. Käännä reunat täytteiden päälle ja kieritä rulla tiiviiksi paketiksi. Valmista loput rullat samoin. Muista, että riisipaperi on ikään kuin ylösalaisin; jos haluat näkyville esim vihreää, aloita täyttäminen vihreistä asioista. Tarjoile kylmänä ja tuoreena hoisin-kastikkeen kera!