Suklaahunnutetut sirkat
- kuivattuja kulkusirkkoja
- 200 g taloussuklaata
- 100 g vadelmia
- 1 tl vaniljasokeria
- mintunlehtiä
Sulata suklaapalat kattilassa tai fondue-astiassa. Jos käytät kattilaa, kiehauta ensin 2 dl nestettä kuten kermaa, ennen kuin lisäät suklaapalat kattilaan.
Soseuta vadelmat tehosauvalla. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja jatka sekoittamista.
Paahda sirkkoja puolisen minuuttia kuumalla pannulla öljyssä. Nosta valumaan talouspyyhkeelle.
Seivästä sirkka hammas- tai fonduetikulla ja dippaa se sulaan suklaaseen. Voit ripotella päälle sormisuolaa saavuttaaksesi fantastisen suolaisen ja makean kontrastin. Anna jähmettyä ja kostuta vadelmasoseeseen. Mintunlehdet voi silputa vadelmasoseen päälle tai nauttia sellaisenaan suupalojen välissä.