Zucchini-sirkkapesto
Pesto on monipuolinen ja maukas lisuke ruokaan kuin ruokaan. Pestoista tunnetuin – pesto genovese – perustuu basilikan, pinjansiementen, valkosipulin ja parmesan-juuston makukomboon. Nokkela kokkailija sen sijaan voi loihtia pestomaisen kastikkeen mistä tahansa raaka-aineista, ja korvata juuston umamin vaikkapa oluthiivahiutaleilla. Tähän kesäkurpitsapestoon rapeutta tuovat kuivatut ja paahdetut kotisirkat.
Zucchini-sirkkapesto
- 1 kesäkurpitsa
- puoli ruukkua tuoretta basilikaa
- 20 g kuorettomia manteleita
- 50 g raastettua parmesaania
- 0,5 dl oliiviöljyä
- sitruunan mehu
- maun mukaan suolaa
- hyppysellinen timjamia
- 20 g kuivattuja sirkkoja
Pilko kesäkurpitsa. Raasta parmesaani. Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja purista puolikkaan sitruunan mehu mukaan. Surauta. Maista kastiketta ja lisää tarvittaessa happoa puristamalla loput sitruunasta. Presto!